O nás

 

Bookmarklovers jsou atypické papírové knižní záložky s tématy klasických literárních děl. Vymysleli jsem si je jako nadšenci, které spojila láska ke knihám, grafice, práci s papírem a knižní ilustraci.

Na záložkách jsou použity originální autorské ilustrace našeho dvorního ilustrátora AK59. Pustili jsme se také do ilustrací s dalšími zajímavými tvůrci - maďarským Szokim, španělským Maxem Hierrem, nebo i pražskou studentkou grafiky Krystýnou Mackovou. Další snad postupně přibudou.

Původně jsme motivy záložek tiskli sítotiskem na různé grafické papíry. V současnosti v tisku sítem pokračujeme pouze u vybraných motivů (Moby Dick, Dracula...) a u některých novějších nahrazujeme sítotisk záložek digitálním tiskem. Je to jednodušší, praktičtější a často i samotná ilustrace vynikne o trošku více, byť pro řadu lidí má prostě sítotisk až ikonickou přitažlivost.

S nepravidelnou pravidelností přibyde čas od času nová série s dalším tématem klasického díla.

Nově jsme na "trh" uvedli dvojici záložek Hrabě Monte Crista, jednu s Edmontem, který se "proměnil" v Monte Crista a Mercedes, kterou změnily roky čekání na svého milého, čas, utrpení...  a uvidíme, jaká témata budou dál...

Sledujte aktuality na našem fb: https://www.facebook.com/bookmarklovers.cz
nebo na https://www.instagram.com/bookmarklovers.cz/